Σε έναν κόσμο που χάριν – και εξαιτίας – της τεχνολογίας οι ρυθμοί, οι υποχρεώσεις και η πληροφορία έχουν αυξηθεί αξιοσημείωτα, έχει δημιουργηθεί η ανάγκη για σχεδιασμό εργαλείων που μας διευκολύνουν στη διαχείριση όλων αυτών των νέων δεδομένων.
Το όνομα Google Keep (keep=κρατώ) μπορεί να μας προϊδεάσει για το αντικείμενο της εν λόγω εφαρμογής: Να κρατάμε σημειώσεις!Τι σημαίνει όμως η φράση «να κρατάμε σημειώσεις»; Μιλάμε για την παραδοσιακή τους μορφή ή για κάτι άλλο; Η απάντηση ακολουθεί αμέσως.
Πώς λειτουργεί
Το Keep σχεδιάστηκε, λοιπόν, για να αποτυπώνουμε, επεξεργαζόμαστε και να μοιραζόμαστε σημειώσεις ανάμεσα στις δικές μας συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablets, Η/Υ), αλλά και των συνεργατών μας, με προϋπόθεση την ύπαρξη πρόσβασης στο διαδίκτυο. Η λειτουργία του ψηφιακού σημειωματάριου της Google είναι ιδιαίτερα απλή και προσφέρει πολλές δυνατότητες εισαγωγής πληροφοριών σε αυτή. Μπορούμε να προσθέσουμε σημειώσεις, λίστες, φωτογραφίες και αρχεία ήχου. Ακόμη, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε το χρώμα εμφάνισης της κάθε σημείωσης (για ευκολότερη κατηγοριοποίηση), αλλά και να της προσδώσουμε και μία ετικέτα (π.χ. Σχολείο, Οικογένεια, Αγορές). Σημαντική είναι και η λειτουργία ειδοποίησης για κάθε σημείωση σε χρόνο ή και τόπο που θα ορίσουμε εμείς. Χρήσιμη μπορεί να μας φανεί και η υπαγόρευση φράσης (στα ελληνικά!) και αυτόματης μετατροπής της σε κείμενο.
Με τη χρήση του Google Keep ο/η εκπαιδευτικός είναι σε θέση να αποτυπώνει οτιδήποτε σχετίζεται με το έργο του, βελτιώνοντας τον σχεδιασμό του σε μία καθημερινότητα που, χωρίς κατάλληλη οργάνωση, μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επιφορτισμένη.
Επίσης, η εφαρμογή μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη και για τους μαθητές καθώς τους βοηθά να οργανώσουν τις σημειώσεις τους και να προγραμματίσουν τις διάφορες δραστηριότητές τους.
Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της εφαρμογής: