Μηχανές από την Tinybop: γνωριμία με τη λειτουργία των μηχανών.


Από τα αρχαία χρόνια, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν μηχανές για να τους διευκολύνουν στις εργασίες τους. Οι σύγχρονες μηχανές, αν και φαίνονται ιδιαίτερα πολύπλοκες στη λειτουργία, διέπονται από τους ίδιους απλούς μηχανικούς νόμους που υπήρχαν και στις πρώτες εκείνες μηχανικές κατασκευές. Η εφαρμογή Μηχανές, από την εταιρεία Tinybop, αποτελεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ψηφιακό εργαλείο το οποίο συστήνει στους μαθητές μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες, τη λειτουργία των μηχανών.

Πως λειτουργεί

Η εφαρμογή εξερευνά τη λειτουργία 6 βασικών μηχανικών κατασκευών: του τροχού, του μοχλού, της βίδας, της τροχαλίας, της σφήνας και του κεκλιμένου επιπέδου. Επιλέγοντας κάθε μηχανή, μεταφέρεστε σε ένα διαδραστικό παιγνιώδες περιβάλλον, όπου μπορείτε να εξερευνήσετε τη λειτουργία της προσαρμόζοντας κάποιες παραμέτρους. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σενάριο, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο την κατανόηση της λειτουργίας κάθε μηχανής σε διάφορες καταστάσεις μέσα από τη διευρευνητική μάθηση.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της εφαρμογής, το περιεχόμενο της βασίζεται στη διδασκαλία STEΜ συνδυάζοντας γνώσεις από το πεδίο της τεχνολογίας και των φυσικών επιστημών. Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθά και μια ακόμη ειδική λειτουργία της εφαρμογής όπου εμφανίζει μικρά επεξηγηματικά βέλη που κατευθύνουν τους μαθητές στην κατανόηση των όσων συμβαίνουν στη λειτουργία της μηχανής.

Η εφαρμογή Μηχανές από την Tinybop αποτελεί ένα ενδιαφέρον ψηφιακό εργαλείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί επικουρικά για τα μαθήματα της Φυσικής και της Μελέτης Περιβάλλοντος ενώ υποστηρίζει και την ελληνική γλώσσα.

Δείτε το τρέιλερ της εφαρμογής:

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μέσω του συνδέσμου: iTunes

+ Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε