5 εφαρμογές για να προβάλλετε την οθόνη του iPad σας στον προβολέα της τάξης.


Το iPad έχει αναδειχθεί σε διαδραστικό ψηφιακό εγχειρίδιο για εκατομμύρια μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν και στην Ελλάδα αρκετά είναι πλέον τα σχολεία που το έχουν εισαγάγει ως βασικό εργαλείο στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα, η πλειοψηφία των σχολικών μονάδων δε μπορεί να ανταποκριθεί στο κόστος αυτού του τεχνικού εξοπλισμού για κάθε μαθητή ή για τη δημιουργία κάποιου εργαστηρίου με iPads.

Παρόλα αυτά, μπορούμε να επωφεληθούμε τις δυνατότητες της συσκευής αλλά τη μεγάλη ποικιλία εφαρμογών,που παρουσιάζουμε και στη σελίδα μας, κάνοντας χρήση μόνο μίας συσκευής και ενός H/Y συνδεδεμένου με προτζέκτορα.

Παρακάτω παρουσιάζουμε 5 εφαρμογές που μπορούμε να εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή της τάξης μας, ώστε να καταστήσουμε εύκολη την προβολή της οθόνης της κινητής μας συσκευής στον προτζέκτορα της τάξης. Η βασική λειτουργία των εφαρμογών αυτών βασίζεται στο γεγονός ότι επιτρέπουν το διαμοιρασμό της οθόνης του iPad με τον Η/Υ μέσω της λειτουργίας Airplay που διαθέτει το iPad. Ο υπολογιστής στη συνέχεια «δίνει” εικόνα στον προτζέκτορα.

5 εφαρμογές για να προβάλλετε την οθόνη του iPad σας στον προβολέα της τάξης

Μπορείτε να μεταφερθείτε στη σελίδα κάθε εφαρμογής κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε εικονίδιο.

1.Airserver

 

2.Annotate.net

3.Mirroring360

4.Reflector 2

5.X-Mirage

 

Οι εκπαιδευτικοί που θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν κάποια από τις παραπάνω εφαρμογές θα πρέπει να γνωρίζουν πως η ασύρματη σύνδεση iPad -Η/Υ επηρεάζεται από όλους εκείνους τους παράγοντες που θα επηρέαζαν και μια κανονική ασύρματη σύνδεση διαδικτύου. Τοίχοι που μεσολαβούν μειώνουν τη λήψη και η επικοινωνία ipad-Η/Υ είναι χαμηλότερης ποιότητας, με άμεσες συνέπειες στη λειτουργία του αντικατοπτρισμού.

+ Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε