Οι 4 καλύτερες εφαρμογές ασπροπίνακα για διδασκαλία.


Οι εφαρμογές ασπροπίνακα στην ταμπλέτα ή στον υπολογιστή μπορούν να αποδειχτούν ιδιαίτερα χρήσιμες στη διδασκαλία καθώς αποτελούν ένα εύχρηστο εργαλείο για τη σχεδίαση νοητών χαρτών, επεξηγηματικών διαγραμμάτων και εισαγωγή σχολίων σε συνδυασμό με εικόνες και βίντεο.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις τέσσερις καλύτερες εφαρμογές που κυκλοφορούν και θα σας επιτρέψουν να ‘κατεβάσετε’ ιδέες με τους μαθητές και να τις οργανώσετε, να ενισχύσετε την ομαδική εργασία και να δημιουργήσετε τα δικά σας μαθήματα-παρουσιάσεις για να βοηθήσετε τους μαθητές σας.

Educreations

Η εφαρμογή Εducreations είναι μια μοναδική εφαρμογή ασπροπίνακα η οποία είναι διαθέσιμη και για υπολογιστή. Δίνει τη δυνατότητα για σχολιασμό, αφήγηση, εισαγωγή κινήσεων, εικόνων και βίντεο από οποιαδήποτε πηγή. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε διαφάνειες, να γράψετε κείμενο και να σχεδιάσετε σε ό,τι χρώμα θέλετε. Τα εργαλεία που σας παρέχει είναι πάρα πολλά! Δείτε την αναλυτική περιγραφή της εφαρμογή και τις χρήσεις της στη σχολική τάξη.

ShowMe

Show_meΤο ShowMe είναι μια δωρεάν εφαρμογή ασπροπίνακα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε βίντεο παρουσίασης μαθήματος. Μπορείτε να μιλάτε και να σχεδιάζετε ενώ ταυτόχρονα η οθόνη σας καταγράφεται σε βίντεο, δημιουργώντας έτσι ένα βίντεο-μάθημα. Η εφαρμογή σας δίνει την επιλογή να μοιραστείτε το βίντεο με τους μαθητές σας ή να το ανεβάσετε στο Υoutube ή στο blog σας. Δείτε την αναλυτική περιγραφή της εφαρμογή και τις χρήσεις της στη σχολική τάξη.

Doceri

Print

Συνδυάζοντας έναν διαδραστικό πίνακα στο tablet σας με τη δυνατότητα να καταγράψετε ό,τι συμβαίνει στην οθόνη σας και να το εμπλουτίσετε με τη φωνή σας σε μία εφαρμογή, το Doceri είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση που προσφέρει πολλές επιλογές στη διδασκαλία. Δείτε την αναλυτική περιγραφή της εφαρμογή και τις χρήσεις της στη σχολική τάξη.

 

Explain Everything

Screen-Shot-2015-08-18-at-12.14.26Η εφαρμογή Explain Everything είναι μια εύκολη σε χρήση εφαρμογή. Δίνει τη δυνατότητα για σχολιασμό, αφήγηση, εισαγωγή κινήσεων, εικόνων και βίντεο από οποιαδήποτε πηγή. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε διαφάνειες, να γράψετε κείμενο και να σχεδιάσετε σε ό,τι χρώμα θέλετε. Τα εργαλεία που σας παρέχει είναι πάρα πολλά! Δείτε την αναλυτική περιγραφή της εφαρμογή και τις χρήσεις της στη σχολική τάξη.

 

+ Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε