ΜοtionBody: ανακαλύψτε και μάθετε για το ανθρώπινο σώμα.


Το ανθρώπινο σώμα είναι κάτι που πολλοί από εμάς θεωρούμε ως δεδομένο και απλό χωρίς να αντιλαμβανόμαστε την τεράστια ποικιλία οργάνων και τρημάτων του σώματος που συνεργάζονται ώστε να επιβιώνουμε. Η εφαρμογή MotionBody είναι ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο, για μαθητές από 4+ χρονών και μεγαλύτερους, το οποίο παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο την ανθρώπινη ανατομία.

Πώς λειτουργεί

Η εφαρμογή παρέχει τρία (3) διαφορετικά επίπεδα παρουσίασης του ανθρώπινου σώματος, εξερευνώντας διαφορετικά συστήματα οργάνων: το σκελετικό, το πεπτικό, το αναπνευστικό, το κυκλοφορικό και το ουροποιητικό. Μπορείτε να επιλέξετε σε ποιο από τα παραπάνω συστήματα θέλετε να εντρυφήσετε από το εικονίδιο πάνω δεξιά. Επιλέγοντας κάποιο σύστημα, σας δίνεται η δυνατότητα να ζουμάρετε σε κάθε όργανο του συστήματος ξεχωριστά και να δείτε αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία του.

Οι πληροφορίες που παρέχονται και τα αντικείμενα που προβάλλονται δεν είναι στατικά, ούτε περιορίζονται σε απλή καταγραφή κειμένων με πληροφορίες. Η εφαρμογή παρέχει την ελευθερία στους χρήστες να πειραματιστούν με τα διάφορα όργανα και τα αντικείμενα που σχετίζονται κάθε φορά με αυτά, ώστε να διαπιστώσουν από μόνοι τους τη λειτουργία του.

Η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη με εξαιρετικό τρόπο, εμπλουτισμένη με μουσική και φυσικούς ήχους του σώματος επιτρέποντας τη μεγαλύτερη δυνατή κατανόηση των λειτουργιών του σώματος από τους μαθητές. Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό εποπτικό  υλικό για μαθήματα σχετικά με την ανθρώπινη ανατομία τόσο στο Δημοτικό. Η χρήση του μπορεί να ενδυναμωθεί αν συνδέσουμε την ταμπλέτα μας με τον προτζέκτορα της τάξης. 

Δείτε το τρέιλερ της εφαρμογής:

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή: 

+ Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε