Εικονική περιήγηση στο Βρετανικό Μουσείο από την υπηρεσία Google Street.


Μετά το Museum of The World, μια εξαιρετική διαδραστική χρονική γραμμή που επιτρέπει τη πλοήγηση στην ανθρώπινη ιστορία μέσα από τα εκθέματα του, το Βρετανικό μουσείο και το Ινστιτούτο Πολιτισμού της Google συνεργάζονται για τη δημιουργία μιας εικονικής περιήγησης στα κυριότερα εκθέματα του μουσείου, χρησιμοποιώντας το περιβάλλον χρήσης του Google Street.

Η εφαρμογή επιτρέπει την εξερεύνηση στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του μουσείου δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν να επισκεφτούν το μουσείο, να έχουν μια εμπειρία από τα κυριότερα εκθέματα του αλλά και το εξωτερικό του ιστορικού αυτού οικοδομήματος.

Μπορείτε να εισέλθετε στην εικονική περιήγηση μέσω των παρακάτω εικόνων:

Screenshot

Πάνω από 4.500 εκθέματα έχουν χαρτογραφηθεί από τις κάμερες της Google Street με ιδιαίτερη ακρίβεια και υψηλή ανάλυση, ώστε οι εικονικοί επισκέπτες του μουσείου να έχουν τη δυνατότητα παρατήρησης της παραμικρής λεπτομέρειας του κάθε εκθέματος.

Η συνεργασία μεταξύ Βρετανικού μουσείου και του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Google βασίζεται στη πρόθεση των ιθυνόντων του Μουσείου για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου χώρου πολιτισμού τον οποίο θα επισκέπτονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο, είτε με τη φυσική τους παρουσία είτε εικονικά.

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί επικουρικά για το μάθημα της Ιστορίας, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εξερευνήσουν εκθέματα σημαντικών πολιτισμών.

 

+ Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε