‘Η Ώρα του Κώδικα’: Γνωριμία με τον προγραμματισμό.


Τι είναι η «Ώρα του Κώδικα»; Η Ώρα του Κώδικα είναι ένα παγκόσμιο κίνημα το οποίο έχει προσεγγίσει δεκάδες εκατομμυρίων μαθητές σε περισσότερες από 180+ χώρες. Πρόκειται για μια ωριαία εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη έτσι ώστε να απομυθοποιήσει την έννοια «κώδικας» και να καταδείξει το γεγονός ότι καθένας μπορεί μάθει να διαβάζει, να χρησιμοποιεί και να δημιουργεί κώδικα, δηλαδή να προγραμματίζει.

Ο οργανισμός code.org οργανώνει από τις 7-13 Δεκεμβρίου 2015 την «Εκπαιδευτική Εβδομάδα της Επιστήμης των Υπολογιστών» με στόχο να ενεργοποιήσει, σε παγκόσμια κλίμακα, εκατομμύρια ανθρώπους όλων των ηλικιών (κυρίως, όμως, νέους, μαθητές/σπουδαστές) και να απομυθοποιήσει παγιωμένες αντιλήψεις γύρω από τον προγραμματισμό.

Θα είναι διαθέσιμες ποικίλες αυτο-καθοδηγούμενες διδασκαλίες εκμάθησης, βασισμένες σε δημοφιλή ψηφιακά παιχνίδια, τις οποία θα μπορεί ο καθένας να κατεβάσει και να ακολουθήσει με τη χρήση ενός προγράμματος πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στον προγραμματισμό, ενώ θα υπάρχουν διαθέσιμες διδασκαλίες για τάξεις δίχως υπολογιστές.

Δείτε τα παιγνιώδη προγράμματα εκμάθησης προγραμματισμού:

Για περισσότερες πληροφορίες:  Hour of Code.

Για εγγραφές (είτε ολόκληρων σχολικών τάξεων είτε μεμονωμένα): Δηλώστε συμμετοχή

+ Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε